PÄIVITÄ 25. TUNTI VUOROKAUTEESI

Neuropsykiatrinen valmennus

Neuropsykiatrinen valmennus, eli nepsy-valmennus, on matalan kynnyksen tukimuoto, joka tarjoaa ratkaisukeskeistä ja kannustavaa tukea arjenhallinnan ja toimintakyvyn parantamiseksi.

Olipa kyse vuorokausirytmin säätelystä, opiskelun tai työelämän haasteista, ihmissuhteiden parantamisesta, raha-asioiden hallinnasta tai tunteiden säätelystä, valmennus tarjoaa käytännönläheistä tukea, joka tuo selkeyttä ja tasapainoa arkeen. Ratkaisukeskeinen nepsy-valmennus keskittyy löytämään asiakkaan omat vahvuudet ja voimavarat, jotta arjen haasteisiin voitaisiin löytää toimivia ja yksilöllisiä ratkaisuja.

”Valmentajanasi kuljen rinnallasi, rohkaisten ja kannustaen, ja autan sinua askel askeleelta kohti parempaa arkea ja elämänlaatua.”

Kenelle nepsy-valmennus on tarkoitettu?

Ratkaisukeskeinen nepsy-valmennus on avoin kaikille, jotka kokevat tarvitsevansa tukea arjenhallinnassaan tai epäilevät kärsivänsä neuropsykiatrisista piirteistä esimerkiksi ADHD:n tai ADD:n, Aspergerin, autismin tai Touretten oireyhtymän vuoksi. Et kuitenkaan koskaan tarvitse diagnoosia tullakseni vastaanotolleni. Pelkkä epäilys ja halu saada selvyyttä omaan tilanteeseen riittävät avun hakemiseen. Valmennuksessa voimme yhdessä tutkia, mistä haasteesi johtuvat, ja mitkä ratkaisut helpottaisivat juuri sinun elämääsi ja parantaisivat hyvinvointiasi.

Selvyys ja parempi itsetuntemus auttavat hahmottamaan asioita ja antamaan vastauksia siihen, mistä arjen haasteet johtuvat – ja auttavat palasia loksahtamaan paikoilleen. On tärkeää muistaa, että piirteesi eivät määrittele sinua ihmisenä, mutta ansaitsevat tulla ymmärretyiksi ja tunnistetuiksi, jotta sinä voit kokonaisuutena paremmin.

Nepsy-valmennus sopii kaikenikäisille: lapsille, nuorille ja aikuisille. Voit tulla valmennukseen yksin, mutta olet tervetullut myös yhdessä kumppanisi tai perheen kanssa.

Mitä nepsy-valmennukseen kuuluu?

Nepsy-valmennuksessa luomme yhdessä myönteisiä muutoksia, jotka auttavat sinua kohtaamaan arjen haasteet rauhallisemmin ja varmemmin.

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmennus ei ole vain keskustelua, vaan se sisältää myös konkreettista tekemistä ja uusien toimintatapojen harjoittelua. Valmentajanasi kuljen rinnallasi, rohkaisten ja kannustaen, ja autan sinua askel askeleelta kohti parempaa arkea ja elämänlaatua.

Neuropsykiatrisen valmennuksen tavoitteet ja aikataulu sovitaan aina yhdessä sinun tarpeidesi mukaan. Valmennuksen pituus vaihtelee yleensä muutamasta käynnistä useampaan. Jo 1–2 käyntiä voi riittää ratkaisujen löytämiseen, eikä nepsy-valmennus edellytä sinulta pitkäaikaista sitoutumista.

Neuropsykiatrisia piirteitä voivat olla esimerkiksi:

– tarkkaavuuden ja keskittymisen vaikeudet
– impulsiivisuus
– levottomuus ja ylivilkkaus
– aloittamisen ja loppuunsaattamisen vaikeudet
– ajanhallinnan vaikeudet
– vaikeus ymmärtää sanatonta viestintää
– vaikeudet sosiaalisissa suhteissa
– muistamisen vaikeudet
– kielellisen ja ei-kielellisen viestinnän vaikeudet
– tunteiden ja käyttäytymisen säätelyn ja toiminnan haasteet
– uniongelmat kuten unettomuus, unen katkonaisuus ja unirytmin häiriö
– syömisen haaste kuten valikoiva syöminen, ahmiminen ja maistelun vaikeus
– oppimisvaikeudet
– motoriset haasteet
– mielialanvaihtelu
– ahdistus- ja pakko-oireisuus
– aistiherkkyys
– stressiherkkyys
– heikko itsetunto

Piirteet voivat ilmetä hyvin eri tavoin eri ikäisillä ihmisillä, ja on hyvä muistaa, että ne eivät aina näy ulospäin. Yhdellä henkilöllä voi olla useita erilaisia piirteitä, vaikka hänellä ei olisikaan diagnosoitua neuropsykiatrista häiriötä.

ADHD – mitä se tarkoittaa?

Yksi yleisimmistä syistä saapua neuropsykiatriseen valmennukseen on ADHD. ADHD ei ole sairaus, vaan ihmisen luontainen ominaisuus. Se on aivojen toiminnallinen ja rakenteellinen, kehityksellinen neuropsykiatrinen häiriö. ADHD:n taustalla on voimakkaasti perintötekijät; jos lähisuvussa on ADHD:tä, siirtyy se yleensä jälkipolville.

ADHD:n yleisimpiä piirteitä ovat keskittymisvaikeudet ja tarkkaamattomuus, lyhytjänteisyys, yliaktiivisuus sekä harkitsematon ja impulsiivinen toiminta.

Jos ADHD jää ilman huomiota, se voi vaikeuttaa opiskelua ja myöhemmin työllistymistä sekä lisätä riskiä kohdata mielenterveyden haasteita. Varhainen ja huolellinen tuki auttaa vähentämään näitä riskejä ja parantaa merkittävästi sekä yksilön että hänen läheistensä hyvinvointia ja elämänlaatua.

Nopeasti aikoja nepsy-valmennukseen

Pääset nepsy-valmennukseen luokseni nopeasti. Voit varata ajan minulle suoraan sähköisen ajanvarauksen kautta tai lähettää minulle sähköpostia katri@25tunti.fi. Voit olla minuun yhteydessä myös yhteydenottolomakkeen kautta tai lähettämällä minulle WhatsApp-viestin. Katso tarkemmat ajanvarausohjeet tästä.

Tapaamiset ovat täysin luottamuksellisia, ja olen vaitiolovelvollinen.

Nepsy-valmennus ei ole Kela-korvattavaa. Lyhytkestoisuutensa ansiosta se on kuitenkin todettu asiakkaalle kustannustehokkaaksi tukimuodoksi.

Nepsy-valmennuskäyntiäsi ei kirjata Kanta-järjestelmään, eikä siitä jää mitään sähköistä merkintää.